Στην Ελλάδα

De oude brug

2 reacties

Oude brug bij Chalkida EviaOp maandag hebben pap en ik de auto opgehaald. Thuis was er al enige discussie over de inlevertijd, er stond 12 uur waar ik uit op maakte dat dat voor 12 uur betekende. Pap dacht daar anders over en vroeg dit nog even na. Voor 12 uur kregen we te horen waarop ik de vraag stelde of het niet om 4 uur kon, enige aarzeling was te bespeuren. Waarop ik het nog wat meer aandikte door te zeggen dat we van Evia moesten komen en ook tijd nodig hadden voor een kopje koffie ’s morgens vroeg. Dit trok haar over de streep, een schamel uurtje later mochten we de auto inleveren met als toevoeging dat het door het drukke verkeer ook wel wat later mocht. Alles papieren waren getekend het was tijd om naar de auto te gaan. Deze stond langs de Syngrou geparkeerd. Het verkeer raasde langs terwijl we de schade aan het noteren waren.
Het wegrijden was wel even een stress momentje voor pap. Maar eenmaal onderweg ging het prima totdat we bij mij thuis aan kwamen en opzoek moesten naar een parkeerplek. Op maandag morgen is er altijd markt wat de parkeerplaatsen al drukt plus de toeloop van alle mensen. Drama, na vele rondjes hebben we dan een plaatsje gevonden. Snel de spullen opgehaald en onderweg waren we. Het was even zoeken waar we de snelweg op konden draaien, nog een kleine file vanwege een brandje in de middenberm.
Vlak bij Chalkida stond er op de bordjes dat we ook via de oude brug het eiland konden op rijden. Dat leek ons een leuke eerste sightseeing. Unaniem stemden we in, de drukke snel weg lieten we achter ons en in eens waren we alleen op de weg. De weg volgde de kustlijn wat ons een mooi uitzicht gaf over Evia. Niet veel later kwam de brug in zicht met teleurstelling tot gevolg. Wat een deceptie een saaie, kale stalen brug. Niks leuks aan.
Daarna begon het gedonder we stonden in het centrum van Chalkida en zie dan de weg maar te vinden met al dat opgefokte verkeer om je heen. De borden waren verwarrend doordat er alleen maar Noord en Zuid Evia werd aangegeven. Nu was dat op zich wel duidelijk, maar het probleem zat hem in het gebruik van het Latijnse schrift en het Griekse en de variatie van het gebruik maken van alleen Grieks op de borden. Het Zuiden wordt in Grieks aangeduid met Νότια. Begint het probleem een beetje te dagen? Om de hele situatie even te schetsen, ik zat druk te roepen vanaf de achter bank; die kant op zonder daar bij links of rechts te vermelden. In gestreste situaties verdwijnt het kleine beetje gevoel wat ik daar voor heb volledig. Pap was zich op de weg aan het concentreren en wilde steeds alles behalve de de borden naar het zuiden volgen. Op een gegeven moment riep hij; WAT moet ik nu volgen. Waarop ik liet volgen alles behalve die met de ringel “s”, je moet die met de “N”volgen! Na een illegale U turn en blind de andere richting inslaan als waar we vandaan kwamen bleken we op de goede weg te zijn. Eretria verscheen op de bordjes en om maar even in het Duits te blijven, het was immer geradeaus. Onder weg nog even de tank vol gegooid, onder het motto je weet het maar nooit hier. Zonder verdere problemen kwamen we aan in Eretria het was nog even zoeken naar het Hotel, we hadden de eerste afslag gemist doordat het ons niet de juiste weg leek omdat deze niet verhard was. Achteraf bleek dit toch juist te zijn. Na alle spullen te hebben gedropt hebben mam en ik een bezoekje aan de plaatselijke vvv gebracht. Met een lading folders hebben we de rest van de dag doorgebracht en hebben we ons ondergedompeld in de rust die heerste in het complex.

Advertenties

2 thoughts on “De oude brug

  1. Ik voelde mijn zenuwen al daveren bij jouw relaas!

  2. Nou Carien door zo’n spannende tocht verleng je wel de vakantie en de belevenissen. En de rijvaardigheid van je vader is weer eens getest. Kan nooit kwaad.
    Een groet,
    Emmy

Ook wat te melden? Schrijf het hier van je af!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s