Στην Ελλάδα

De uitslag van de verkiezingen

2 reacties

Het stemmen is achter de rug en de uitslag is niet verrassend, maar uiteraard het gesprek van de dag. De eerste grapjes op het werk waren meteen gemaakt tegen de manager of ze al een nieuwe oproep had geplaatst, aangezien de partij die zich de “gouden dageraad”noemt veel stemmen had gekregen. Deze partij geeft zoals dat traditie getrouw hoort de schuld aan de buitenlanders en wil ze dan ook zo snel mogelijk het land uit hebben. De indruk die ik heb van deze partij is niet al te best en maakt van de PVV een hooguit rechts georiënteerde partij. Deze jongens zijn verkapte nazi’s, de keuze voor het logo voor de partij lijkt dan ook veel op de al vaker misbruikte swastika. De zieltjes worden gewonnen door de aller armste mensen te helpen. Er moet snel een nieuw kabinet gevormd worden. Het overleg gaat hier stukken sneller dan in Nederland. De gevestigde orde, PASOK en Nieuwe Democratie, heeft flink moeten inleveren. Zij hebben tenslotte de bezuinigingen doorgevoerd die verlangd werden van Griekenland door het IMF en de EU. Veel mensen hebben een protest stem uitgebracht op de kleinere partijen. De gevestigde orde heft het land immers naar de rand an de afgrond gebracht. De grootste partij mag als eerst proberen om een coalitie te vormen. Dit heeft het bewijs geleverd dan politiek niks meer is dan een kleuterklas. De een wil niet regeren met de ander en ga zo maar door. Ergens maakt mij dat kwaad. Het volk heeft gekozen en persoonlijk vind ik dat zij het daar mee moeten doen. Maar het geen wat je geleerd word als kind gaat niet op voor mensen die hun geld verdienen in de politiek, ze kunnen zich nu verschuilen achter hun idealen, en dat aanvoeren als legitieme reden om niet samen te willen werken met aan andere partij die andere idealen heeft. Het frappante is wel dat de kleuterklas hier een dag de tijd krijgt om een coalitie te vormen, mislukt dat dan is de volgende partij aan zet. De grootste partij mag als eerste een poging wagen. Deze stoelendans is nu voorbij, het is niet gelukt om een coalitie te vormen. De twee grootste partijen PASOK en Nieuwe Democratie komen een zetel te kort om aan een meerderheid te komen, samen hebben ze 150 zetels. Er moet dus een derde partij gevonden worden en dit behoorde niet tot de mogelijkheid. Een tweede stemming zal uitkomst moeten gaan bieden. Het probleem hier van is dat, zoals ik eerder heb geschreven, de Grieken terug moeten naar hun eiland/dorp. Ik schat in dat veel dit niet kunnen betalen, ook kost dit het bedrijfsleven handen vol geld, je krijgt hier namelijk vrij voor om dat je het halve land moet doorkruisen om een briefje in een stembus te gooien. Het resultaat hiervan is dat veel mensen niet voor de tweede keer gaan stemmen of dat de grote partijen hun kans zien en stemmen gaan werven door aan te bieden om de reis te betalen in ruil voor een stem. Op naar 17 Juni wat als nieuwe kies datum de ronde doet.

2 thoughts on “De uitslag van de verkiezingen

  1. Het gaat niet goed,en het gaat nergens goed.Jammer!
    Ik hoop dat met je,nog steeds goed gaat,en we wensen je alle beste lieve Carien.En nog even en dan komt je zus bij je en dat zal zeker feest zijn.
    Liefs Branka

  2. het lijkt wel of uitschrijven van verkiezingen besmetteljk is. Op ons burgers rust dan maar weer de verantwoordelijkheid om te gaan stemmen, en vooral na te denken op wie!
    Griekenland of Nederland we zijn wel in het nieuws.

Ook wat te melden? Schrijf het hier van je af!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s