Στην Ελλάδα

Περίπτερο (Periptero)

2 reacties

De periptero, ook wel kiosk genoemd vind je op elke straat hoek. Volgens de wet mag het grond oppervlak niet groter zijn dan 1.3 bij 1.5 meter. Dit geld volgens mij alleen voor de constructie zelf, niet voor het geen wat je er naast zet, zoals koelkasten en vriezers en rekken met tijdschriften. De openingstijden verschillen per plaats en periptero, sommigen zijn 24 uur per dag open, andere alleen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds of het omgekeerde, tijden werkdagen, dit hangt af van het publiek dat je wil bedienen. Dit bepaald ook het assortiment van de periptero. Maar over het algemeen kun je er terecht voor alle rookwaar, tijdschriften, kranten, kauwgom, snoep, chocolade repen, koekjes en andere snacks, pre-paid kaarten, koude dranken, ijs, sleutelhangers en kaarten.

Ja, dit alles wordt dus verkocht in de volgestouwde winkel. Dit krijgen ze deel voor elkaar door de koelkasten en de vriezers op wieltjes te plaatsen, waardoor je technisch gezien de maximale oppervlakte niet overschrijd, doordat die geen onderdeel uitmaken van de constructie van de periptero zelf. Als de periptero dicht gaat blijven deze dan ook staan waar ze staan en worden ze voorzien van een hangslot.

Elke morgen wordt de nieuwe editie van de krant weer opgehangen aan de waslijn, waar meestal mannen voorstaan om alleen het voorpagina nieuws te lezen. Waar dan bij tijd en wijle een hele discussie plaats vind onder de aanwezigen.

Advertenties

2 thoughts on “Περίπτερο (Periptero)

 1. Leuk weetje ! Wat ik me herinner van a long time ago is dat er ook souvlakitentjes zijn. Is dat nog steeds zo?
  Groet en geniet nog van het ‘nietsdoen’.
  Emmy

  • Hoi Emmy,

   De souvlaki tentjes die ik heb gezien zitten altijd in een pand, niet in van die paddenstoelen. Heb je die in Athene gezien of ergens om een mooi eiland?

   Groetjes carien

Ook wat te melden? Schrijf het hier van je af!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s