Στην Ελλάδα

Laatste week in Chania

2 reacties

De laatste week in Chania

Zondag was ik weer helemaal hersteld van de alcoholische uitspattingen van oud en nieuw. Maar het was tenslotte zondag en ben dan ook niet heel veel verder gekomen als de taverna waar specialiteiten van Kreta werden geserveerd. Het was zoals altijd allemaal weer overheerlijk, alleen de levers konden mijn goedkeuring niet echt verdragen. Vond het niet vies maar ook niet lekker, met name de structuur vond ik ranzig. Het half gebakken ei met hele jonge kaas maakte dit meer dan goed! Het toetje van het huis was ook weer om je vingers bij af te likken. Deeg balletjes gefrituurd met daar kaneel en honig overheen gegoten. Na dat ik me te buiten ben gegaan aan de balletjes zal ik vol, gelukkig was het een stukje lopen naar de boot, niet alleen omdat het regende maar ook om de wat ruimte te creëren!

Maandag was het de dag van de inventarisatie voor de winkels en kroegen. Alles was dus dicht. Nol in ik hadden het idee dat er vast wel een supermarkt open zou zijn. Dat was ook het geval alleen hebben we er wel een halfuur naar moeten zoeken. De aankopen die we hebben gedaan waren dan ook echt eerste levensbehoeften namelijk een pot mayo en mosterd.

Dinsdag en woensdag een beetje rond gehangen op de boot hier en daar wat zinnigs gedaan, ondertussen hopend op droog weer aangezien de was drie dagen aan de lijn heeft gehangen voordat het droog was.

Donderdag was het de dag dat stoere jongens het kruis dat door de priester in het water wordt gegooid gingen op duiken. Het was helaas voor hen nog al koud en bewolkt. Rond een uurtje of 11 lagen we samen met veel andere boten te vechten om een plekje in de haven. De priester kwam met veel bombarie de haven binnen gelopen waar hij een toespraak hield en waarna hij het kruis in de haven gooide en de jongens er op af doken. Met deze actie werd niet alleen de jongen die het kruis had gezegend maar ook de Griekse wateren. Na de ceremonie gingen alle boten de haven uit om buiten een rondje door het zojuist gezegende water te maken. Na aankomst in de haven zouden we wat gaan eten in een taverna een stuk verder op. Met de auto dus de taverna zat echter vol, op naar de volgende die zat ook vol. Uiteindelijk hebben we iets gevonden waar we konden eten, het was alleen wel ironisch dat we daar 3 uur voor hebben gereden terwijl het ook in een 20 minuten had gekund.

Advertenties

2 thoughts on “Laatste week in Chania

 1. Lieve Carien,

  De sneeuw is hier nu verdwenen. En er staat zo gezegd een bult wind.
  Hopen dat jullie in Kreta ook goede wind hebben. Goede reis en vaart naar Zakynthos.

  Liefs

  Mamma

 2. Lieve Carien,
  We wensen je heel veel succes in Atene en dat alles naar je wens verloopt.
  Veel liefs Branka en Mehmed

Ook wat te melden? Schrijf het hier van je af!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s