Στην Ελλάδα

Porto Heli – Spetses

Een reactie plaatsen

Porto Heli – Spetses

Woensdag wakker geworden met een klein katertje. Gezelligheid kent geen tijd, en dat gold zeker voor gisteravond. Na een langzame start toch nog wat aan de bij boot gedaan, dat wil zeggen dat ie nog steeds lek is maar het om roeien was te doen al ging er voor de zekerheid wel een hoos bakje mee. Nol heeft geroeid en ik heb gestuurd. Dit beviel me prima aangezien er geen roer opzit hield het sturen in Nol commando’s geven. De bij boot is weer aan boord gehesen en van een nieuwe kit laag voorzien of dit gewerkt heeft geen idee, we hebben besloten om de kit goed te laten drogen en later het gelukt te beproeven.

Donderdag was de dag dat we zouden vertrekken naar Spetses na dat we het briljante idee dat we gister hadden tot uitvoering hadden gebracht. De kikkers op het achter frame monteren. Nol was al vroeg in de weer met het las apparaat. Dat ging al niet helemaal soepel. Hij had een gat gebrand in het frame, nadat dat weer was dicht gelast moesten er nog gaten geboord worden om de bouten door heen te doen. De boren waren nogal bot en niet geschikt voor RVS, het ging dus voor geen meter. Er was nog een scherpe boor over en die is overboord gevallen dit in navolging van de M10 tap die eerder al naar de kelder was gegaan. Dit hele gebeuren heeft bijna de hele dag gekost, dus dan maar een dagje later vertrekken. Maar nu echt?

Vrijdag, ja het is eindelijk gelukt om Porto Heli achter ons te laten. Na het ontbijt zijn we direct vertrokken, al ging dit niet onder slag of stoot. De brommer moest nog aan boord. Ik zou de brommer met de lier omhoog takelen en Nol zou de brommer begeleiden vanaf de kant. Het ging me een partij zwaar, Nol had veel noten op z’n zang vanaf de kant. Ik zei dat het echt heel zwaar ging. Na veel commentaar ging hij zelf de takelen en kwam snel tot de conclusie dat er iets niet goed zit en dat het inderdaad heel zwaar ging. De brommer is uiteindelijk via de loopplank aanboord gekomen. Om 10 uur voeren we de haven uit om rond een uurtje of 11 Spetses te bereiken waar we de boot in no time geparkeerd hadden. Tijd voor lunch en een wandeling over Spetses waar Nol nog mandarijnen uit iemand zijn tuin heeft gejat. Ik kon het niet aan zien dat hij dat deed, voelt toch een beetje lullig voor die mensen van wie die bomen zijn. Ben dus maar even om een hoekje gaan staan. Heb uiteraard de mandarijnen wel opgegeten. ‘S avonds op het terras gezeten, nog even gebeld met pap en mam. Na een biertje teveel te hebben gedronken snel nog even wat gegeten en naar bed.

Advertenties

Ook wat te melden? Schrijf het hier van je af!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s